Midsommarrim


Glömde ju att jag har bestämt mig för att rimma mera i mitt liv. Här kommer ett midsommarrim:

Fotboll -vad är grejen med de?
Vad är de som alla måste se?
Fruktansvärt tråkigt, de e va de e
Men nu ska jag berätta en hemlis för dig:
Tobias Hysén är det enda som intresserar mig.
Och Fredrik Ljungberg, så länge han inte rör sig.

Jag röstar för fotbollsförbud kommande helg
hellre äta tugga skåla dricka svälj
jag tar med mig en butelj.
Och en burk sill.


Kap 2317 (Va fan e ordningsföljd?)

Eftersom jag blev överkörd av ett jättestort och jättehårt flygplan (som brann. Och sprängdes i huvudet på mig.) för två månader sedan och har legat i koma sedan dess har INGEN skrivit något på den här bloggen på ett tag nu.
Tydligen är det jag som skriver först. Vilken skräll.

Imorgon vankas det midsommarfirande i stugan. Stugan som jag kort och gott benämner "Stugan", men som inte på något vis är min stuga, och inte heller Mias stuga, utan Mias pappas stuga.
Jag tycker i alla fall att den är lite min också.

Jag har fått stränga order om att ta med Samboboken till stugan. Det är tydligen Mias tur att ha den nu. Vad passande, precis lagom lång tid innan mitt bröllop är det Mias tur att ha samboboken, så hon kan lusläsa alla utlämnande diskussioner och kommentarer kring mitt forna sexliv, och sedan droppa dem mitt under huvudrätten så att Pappsen sätter sötpotatisen i halsen och får en hjärtinfarkt. Samtidigt.

Vilket trevligt bröllop det kommer bli. 130 gäster bjudna. 10 % av dem i riskzonen för hjärtsjukdomar. Dvs 13 personer avlider samma kväll som jag gifter mig. Lika många säger upp bekantskapen för att jag inte visade mig vara den goa helylletjej som jag har lagt ner hårt arbete på att tuta i dem att jag är.
Dessutom blir jag antagligen frånskild samma dag som jag gifter mig. Det måste väl finnas nån sorts award för det eller?
Vi kanske till och med skulle bjuda in bängen också, Mia? Så kan vi ta alltihop på en gång. Än är nog inte allt preskriberat, jag kan säkert få en samhällstjänst här och där.


SJälvklart är jag inte dummare än att jag har korrekturläst samboboken innan jag lämnar ifrån mig den. Att ändra något i den vore att häda. Men jag kan i alla fall börja fila på ett försvarstal.

Hittade sista sidan. Absolut sista sidan, som är två sidor efter det att Mia har skrivit sitt avskedsbrev.

Plötsligt får jag en väldig lust att citera:


11/4 2001       Kap 2317 (va fan e ordningsföljd?)


...." Värdjäveln tycker att vi ska städa bättre. I helvete heller. Hans kontor ser ju ut som om hela Lettland har gått loss därinne. Jag undrar vad han tycker om vi öppnar en burk surströmming här innan vi tar farväl av vår älskade välstädade, trivsamma och centrala bostad, som är helt utan en enda spricka någonstans i någon vägg..."


Shit vad jag saknar dig Mia! Det ska bli löjligt roligt att träffa dig i helgen. Det tycker Melvin också. han tycker att det ska bli allra roligast att träffa dig på morgnarna. När mamma o pappa sover, DÅ vill han leka med Mia, det har han sagt. Inte gör du väl en sån liten hjälte besviken?

Ses imorrn!

Puss!


RSS 2.0