Åter i skolbänken

Jaha, då var man student igen då. I alla fall på halvtid. Det ska läsas projektledning i ett år, och jag har sällskap av två små östgötska tomtar. Inget ont om götar, jag är ju själv en, men med den stora skillnaden att jag råkar vara född i rätt väderstreck. Att vara göte från fel väderstreck är ungefär som att vara född ur fel hål.
Trots det umgås jag flitigt med en östlänning, och tycker verkligen om henne på riktigt. Även solen har sina fläckar.

Förutom de tre götarna satt även tjugotalet jävligt viktiga personer i klassrummet. Jag såg en eller två människor som verkade befinna sig i samma sfär som jorden, resten bar antingen kavaj och svängde sig med ord som "kontraproduktiv" och "inkompatibel", eller hade en frisyr från 1978 och beskrev förväntningarna på kursen som "hoppas bara att det inte blir en massa metoder och mallar, det är ju mycket lättare att bara ta problemen som de kommer."
(VAD GÖR DU HÄR?!?!?)

Man hade utan större ansträngning kunnat tjäna grova pengar på att spela in en dokusåpa i vårt klassrum. Ja, trots att det var fem år sedan det var fräckt med dokusåpor. Tro mig, det här hade sålt.
Tänk dig FCZ, fast i skol/jobbvärlden. Pretantiöst så in i helvete. Men de flesta var mycket mer malplacé än vad de ville erkänna. Samtliga hade drömmen om visitkort. Alla försökte överträffa varandra genom att ställa mer intellegenta frågor än den förre, men ingen tänkte på att det kanske inte riktigt imponerar att ställa jävligt komplicerade frågor när vi bara har hunnit till schemagenomgången. Det var rätt likt The muppetshow faktiskt.

Enda chansen att ta sig igenom det här året med förståndet i behåll verkar vara att suga mig fast som en igel på mina två små östgötar. Vilket i och för sig var planen från början.

Om jag anstränger mig för att sluta negga, så kan jag klämma fram att kursen verkar vara rolig, och kursinnehållet verkar hålla hög kvalitet. Även de föreläsare som fanns på plats vid kursstarten tycktes vara tvungna att tänka på bajs och döda djur för att låta bli att dra på smilbanden åt alla portföljwannahaves och deras kluriga små försök till källkritik.

Men även om det bara är jag, mina två små vänner, och eventuellt föreläsarna, som inte tror att vi kommer att ha en VD-post och en självklar plats i Svenska Akademien efter att det här läsåret är avslutat så är jag, tro det eller ej, riktigt pepp på den här kursen. Det är skitroligt att börja plugga igen.
Och att få stol i Svenska Akademien är förövrigt ett av mina mål i livet.

Hur många ränder behövs för att det ska räknas som randigt?

En fråga som kom upp under vår syjunta i torsdags, och som jag inte kan sluta tänka på. Jag hävdade bestämt att min halsduk (to bee) var randig. Andra tyckte att tvåfärgad var en mer korrekt beskrivning.
Underverket var alltså tänkt att bli långrandigt (enligt min mening). Jag stickade på den i säkert en timme, innan jag bestämde mig. Jag ska köpa en halsduk på HM istället. Fy fan va tråkigt det är att sticka!

Men trots att halsduksfostret nu har tillbakabildats till ett garnnystan som jag antagligen kommer att lägga någonstans i en garderob, och arkivera det där i minst 15 år innan jag tar fram det och konstaterar att det kan vara bra att ha till något (phu, andas) för att därefter lägga tillbaka det igen och lagra det i, tja vaska vi dra till med...? Trots att halsduken aldrig fick chansen att visa vad den går för runt min frusna hals, så har Frågan överlevt i mitt huvud, och gör sig påmind titt som tätt: Kan något med som består av två avlånga paralella färgpartier kallas randigt? Du skulle bli förvånad över hur länge här typen av gåtor kan överleva i den Frederiksenska hjärnan.

Igår var det Picknick i Göteborgska skärgården som gällde. Jag har alltid levt i föreställningen att bilkörning går ut på att ta sig från punkt A till punkt B på kortast möjliga tid utan att dö eller döda någon annan eller begå alltför grova brott på vägen.
Märkligt nog verkade i stort sett alla andra på vägen mellan Jönköping och Göteborg köra nån slags annan, lite mer avancerad version, där man tydligen kan få extra poäng för att irritera så många som möjligt på vägen.
De flesta verkade till exempel tycka att det räckte gott med att köra i sextio. Många ville även växla lite mellan olika hastigheter, smart drag om man är ute och fiskar efter hat ifrån sina medtrafikanter.
Den som lyckades få ihop flest irritationspoäng var en kvinna på någonstans mellan 90 och döden i en blå skoda, som gjorde Det Oförlåtliga. Hon blockerade omkörningsfilen genom att ligga och fisa i 100.
Hade jag inte hade hyst väldig empati för alla gamla människor, så hade hon lätt fått både tuten och fingret.

Mia är annars en förebild i trafiken. Bland annat så är hon bergsäker på att skylten motortrafikled betyder att man får köra hur fort man vill. Ungefär som Autobahn.
Hon är däremot inte helt säker på om man ska köra av motorvägen på vänster eller höger sida.
Hoppas hon håller sig ifrån de bulgariska vägarna.

Höjden av ironi -att vi har reklam för Bamse på vår blogg. Vi som älskar Bamse.

Flyg försiktigt hem Mia!

Bulgarister ar inget trevligt folk!!

Jag tror inte Bulgarien vill ha turister. Dom ar inte trevliga. Och da slanger vi INTE bilar till poolbotten, smular mer an vanligt och valjer inte bara fran barnmenyn.
Daremot blir vi anda muttrade at i butiker, totalt ignorerade i reception och i princip jagade av maffian!! (efter att mamma visar knytnavarna och Mia skakar av radsla, sa Fia, las om din text och byt plats pa oss tva. Puh!)
O bo tio vaningar upp, ja det later ju valdigt flaschigt, om det inte vore sa att det inte alla ganger ar sa latt att stiga av hissen pa ratt vaning..

Man kan gora sa...
att man stiger av pa sjatte, bli lite besviken over att stadaren ar i ens rum, sa darfor ga langst bort i korridoren for att vanta i soffor. Nar mor sager:
- Men sa hogt det ar!!
.. sa ar det ju bara att halla med och saga...
- Ja mamma, verkligen.
Vantar 20 minuter. Staderska aldrig klar.
Ah, vi gar in anda. Gar dit, tranger oss in, da hon vill se pa var nyckel. Ehh, halla, tror hon vi tanker gora inbrott i vart eget rum, nar hon ar dar!! Vi visar nyckeln (Inte utan viss overlagsenhet i blicken)
Vi mots av ett leende (ehh, forsta i Bulgarien!!) da hon pekar pa dorren. Nr 601. 
Ratt dorr.
Vi bor pa 1001.
Fel vaning.
Fan.
Fyra trappor upp. (Skit i hissen. Den forvirrar)
Mamma:
- Ja, titta sa hogt det ar harifran!!
Dotter:
- Ja mamma, verkligen!!

... men det ar inte ratt.

Det ar inte alla som tar sej tid att skriva ett inlagg fran Bulgarien men som den fina manniska jag ar, en san dar som man ser roken av, sa finner jag tid att gora detta. Men egentligen bara for att stalla en gata till dej, min tjej. Pa vagen fran stranden idag horde vi en lat spelas i en bar. Pa engelska. Jag ger dej texten, du far gissa melodin:

"Like a rubberball, I come bouncing back to you
Rubberball, Rubberball"
 

Hahahahahaha!!! Lange leve... ja vem fia? :-)

Vad det galler maffia far du undra ett tag till. Nu lockar balkong, mamma, drink, cigg o sa.

Karlek o fred o mera bilar pa botten!!

(P pa hissknappen i Bulgarien betyder Pottenvaningen. Mamma sager det.)

okej, Mia har flytt landet

Och det utlovade blogginlägget såg man ju inte röken av innan hon for. Otippat. Så nu är det jag som regerar på den här bloggen. STOOOR skillnad mot t.ex igår, eller hur? Jag äger, det är det enda positiva med att Mia är så jävla upptagen.

Mia har alltså packat ner sin nalle och mamma Ingrid och åkt till det beryktade Sunny Beach. Hon fick en hel harang av förmaningar av mig innan hon åkte till landet-där-alla-med-lite-pondus-gör-lite-som-de-vill.
Ni som känner Mia vet ju hur muckig hon kan vara. Stor risk för stryk där. Hoppas mamma Ingrid har pumpat bicepsen så hon kan försvara sin uppstudsiga dotter.

Själv var jag där i Juli. Såg inte skuggan av argsinta vakter eller elaka poliser. Vad jag däremot såg ganska mycket av var sand i munnen, pommestallrikar och leksaksbilar som var lite överallt där de inte skulle va. Bland annat på poolbotten. Där var de ganska ofta. Vad jag hörde mycket av var "Mamma biiiil", "Mamma glass!!" och "Maaaaamma!!!" (när jag provade att ignorera sonens akuta behov att få upp sin leksaksbil från poolbotten för några sekunder för att istället tillfredsställa mitt eget ölbehov först. Dum idé, mamma.)

En annan frekvent förekommande fras var: "Nice dinner for the family!"
(Nä, naturligtvis var det inte Melvin som sa det. Herregud, han är två år!)
Tydligen tycker Bulgarerna att man ska äta precis hela tiden. Man kan inte gå en meter innan de tycker att man ska äta igen. Går man ut från en restaurang blir man direkt påhoppad av en ny inkastare som tycker att man ska prova deras T-bone. Jamenvisst för fan, vi tar en middag till va?
Argumenten för varför man skulle välja just deras restaurang var ungefär lika varierande som de fantasifulla menyerna.
"Nice dinner for the family."
Ville de sticka ut lite så drog de till med "Childrens menu".
Och tro mig, hade de vetat hur det går till när the Family äter middag så hade de agerat utkastare istället för inkastare.

Kanske är det därför folk blir misshandlade titt som tätt i Bulgarien förresten? För att de nappar på erbjudandet och tar med sina tvååringar och käkar på restaurang. Jag kan förstå att de åker på stryk. Melvin hade inte missat chansen att kasta majonäs på första bästa kypare. Klart de blir lite irriterade.
Tur att vi var så rutinerade så vi käkade på hotellet mestadels. Där uppfattades vi antagligen som en väldigt städad och artig familj. Det vimlade det nämligen av tyskar på vårt hotell, och DET är ett otäckt folkslag. Man kunde tro att Melvin hade blivit fostrad på internat i jämförelse med tyskarna. Och då pratar jag om de vuxna tyskarna.

Hoppas alltså att Mia och mamma Ingrid har valt ett tysk-fritt hotell. Eller åtminstonde inte ett tyskägt.


Vidare får vi hålla tummarna för:

¤ Att Mia kan tygla sitt dåliga morgonhumör när hon rumlar hem framåt morgonkvisten. -Blir lätt en blåtira annars.

¤ Att mamma Ingrid delar ut en blåtira i retur om ovan nämnda punkt skulle skita sig.

¤ Att the Family Waldenstedt lyckas uppföra sig bättre på sina middagar än vad the Family Strid/Frederiksen gjorde.

¤ Att de får tag i en frukostbuffé som bjuder på mer tuggmotstånd och mindre socker än vad en pinne sockervadd gör. De gillar det där med socker, bulgarerna.
¤ Kärlek till alla och fred på jorden och sånt. Och fint väder.

Japp. Det håller vi tummarna för.


-Jag kan inte prata nu, jag ringer dig när jag dammar. puss...

En stilla undran är om Mia tänker damma av tangentbordet när hon ändå dammar.
Vaddå dammar förresten? Vem fan dammar?
För att citera den väl citerade samboboken:

" Kap 15 17/1 2001.
[...]
Fräscht - att vi har skaffat "badkarsrent" efter fyra månaders boende tillsammans med hårrester under duschandet

Ännu fräschare - att vi har bytt lakan

Man ska - absolut inte överdriva med fräschhet, så en dammsugare lär vi nog aldrig köpa. Vi gillar vår sopborste. [...]"

Jag vore ju rent snål om jag inte delade med mig av den bild som fastnade på min näthinna under vårt minst sagt komiska samtal:

image8

Jag är inte snål.

För den som undrar över texttorkan i sambobloggen på senaste tiden, kan jag meddela att jag har strejkat.
Det kändes lite som en desperat, rebellisk, greanpeaceaktig grej att göra. En manifestation för att visa hur det ligger till: Skriver inte Fia så skriver inte Mia. Eftersom jag aldrig demonstrerade eller kramade träd eller ens ockuperade nåt litet hus när jag var tonåring, (det var inte min grej, jag brydde mig för lite om miljö och rättvisa och sånt tjafs helt enkelt), tänkte jag ge mig på en strejk nu.
Alla har väl mer eller mindre en längtan att ta igen det man lät bli att göra som tonåring. Jag har gjort det nu. Känns bra.
För övrigt så vill inte Mia att jag skriver samtidigt som jag pratar med henne i telefon. Så nu slutar jag med det.
Vill du hälsa något Mia? (För det är ju inte så troligt att du tänker gå in och skriva något själv.) 
-Ja. Hej hej.

Hej hej Mia.


Katten hatade Lettland!


I brist på fantasi, och för att jag har hållt er på sträckbänken länge nog, (OJOJOJ vad alla två som läser den här bloggen har väntat på detta) känner jag mig nu tvungen att citera samboboken för att ge er hela historien om varför Batten hatade Lettland.


"Kap 21.
Bara så att alla vet så älskar vi att slå vår katt? Vem fan skulle du misshandla om inte du var gift? Detta enligt vår kära värd **** Block som numera är polisanmäld.

The whole story:
Värd ringer till min mor (!!) där jag befinner mig och börjar klaga på oss, att vi inte sköter vår katt. Att han får va ute (hallå, det finns något som heter utekatt och vinterpäls) dessutom får han inte mat (aldrig två gånger per dag, mjölk och torrfoder för jämnan).
Så kommer man hem dagen efter och då har väl den här jävla Block fått för sig att vem som helst får trava in här, för då är katten insläppt samt att det står en burk torrfoder i hallen.
Hmm... tyckte jag.

Jag och sambofia går och lägger oss ett par dagar senare och vaknar av att någon släpper in katten kl 6 på morgonen. (Fia hade släppt ut honom en kvart tidigare)
Välkommen in för fan.

Dessutom har vår underbara jävla hyresvärd tagit med sig katten i sin bil och åkt iväg med honom till sin Lettlandsflamma som till råga på allt heter Ilse!
Jag menar, hur skulle du reagera om du hamnade hos nån jävla Ilse och att du dessutom inte kan någon jävla Lettländska? Stackars bissen!

Dessutom är fulblock kaxig efter allt detta så numera är han registrerad hos Polisen.

Framtidens åtgärder:

>Tejpa en svensk flagga och en överkryssad Lettländsk flagga på kattens svans.

>Samt spraya "Jag vill va ute, ta mig ej, jag hatar Lettland" på katten.

>Att inte färga kattens svans röd eftersom detta redan har försökts av Fia

>Får väl passa på att sätta upp ett plakat vid vägen som säger: "Titta gärna in till Fia & Mia, det gör inget om de sover eller inte är hemma."

>Röva bort Blocks jävla golvmopp till hund, för att sedan berätta för honom att "vi tar hand om hunden, han var hungrig".

Dessutom måste vi skaffa en färgblind som vill ta över vår lägenhet eftersom vinrött i sovrummet är ju så jävla illa.

Jaja, älska Lettland, stäng in katten och ta hand om alla djur som är ute! Rädda världen för fan!"

/Mia


Okej, så här i efterhand så kan jag väl hålla med om att vinrött i sovrummet kanske inte var den bästa idén vi hade i vårt samboliv. (Fast en av de bättre, vilket säger mer om oss än om färgen i sig.)
 
Nu när jag ändå är i full gång och citerar, känner jag mig så sugen att ta en till. Det är en kortis...



11/4 2001 tillägg till Kap 1

Ådalsvägen 13 ligger centralt.
Man slipper byta buss, man slipper bo i skogen, och man slipper åka hem kvart i två från krogen för att man inte har räd att punga ut 400 spänn på en taxijävel.
Fast man får stå ut med Majken och Lennart.
Och man får INTE röka.


För att komma tillbaka till framtiden vill jag hä och nu passa på att be Mia om ursäkt.
Det är verkligen skitjobbigt med fyllesamtal.
Det är bara det att jag längtar lite extra mycket efter dig på fyllan. Du kan se fram emot ett par samtal till på lördag. =)
Puss gumman!!

/Fia

Heja Mamma Ingrid! Heja Baloo!

Vad underbart det är att ha så kloka människor runt omkring sig som du mamma Ingrid! (Obs! Inte ironi!!)
Du har ju helt rätt! Vad yrar vi om? Baloo äger!
Klubbat.

/Fia


En snabbis

Eftersom jag är en jävligt seriös tjej, som inte sitter och bloggar på arbetstid, så skulle jag aldrig råka ha med mig samboboken i väskan när jag är på jobbet.
Hade jag däremot haft det, så skulle jag lätt citerat den för att klargöra HELA spraya-hata-Lettland-på-katten-historien. Nu får ni nåt att vänta på i stället.

Nästan lika spännande som att vänta på Mias förklaring på vad en moster är.

/Fia

Asså dra på triss(or)...!!!

Plötsligt händer det!! Hon skriver igen, på en o samma dag!!!
Ojojoj!!

Kände att jag bara sådär på en gång vill påpeka, eller rättare sagt dementera, att jag självklart kom ihåg Fias födelsedag för ett par år sedan. Hon telepaterade till mig att hon fyllde år. Jag ringde upp för att snacka lite. Självklart sa jag inte grattis, det hade jag ju redan telepaterat tillbaka, fan, kul när telepatin bara funkar åt ett håll.
Heter det telepatera? Stavas det så?
Jag tycker det är roligt att du ringer på min födelsedag varje år. Tack Fia.

Nja för Bamse då, men kom igen nu Fia, inte kan du väl snacka skit om Puh. Puh o jag är lika i många avseenden, jag citerar:

"Om du försöker hitta Hem men istället hittar en grop, kan du försöka att leta efter en grop. Då skulle du med all säkerhet inte hitta en grop, vilket skulle vara bra, för då kanske du hittar någonting du inte letar efter, vilket skulle kunna vara precis det du letar efter"

Jag menar, det är bara o tacka Puhsing o hans logik för att jag hittade hem till dej när du bodde i urskogen.

Pluttifikationstabellen och orange hår. Man kan faktiskt inte bära en häst på riktigt! Det är jag säker på.
Tror jag. Jaja, heja Pippi, eller nä, jag gillar apan!
Prusiluskan eller vad hon heter har inte fina kläder.
Hästen får minus, sparkas bak, bits fram och den är prickig. Dalmatiner är prickiga. Inte hästar!
Det va vad jag för närvarande hade att säga om Pippi.

Nu när jag har berättat om mina klumpproblem vad det gäller mjölk så kan ni ju själva räkna ut att när Fia försöker slänga låglaktosmjölk i mitt kaffe så blir jag mindre glad. Detta för att hon har det i sitt te, vilket har skurit sej så illa att det ser ut som... ehh illa illa i alla fall. O hon skyller på nyponen. Morr. Klump. Blä.

Oki, dagens, kvällens, nattens, bla ba bla rebus:

Det som man kan beställa till sin varmkorv som är gult och kletigt. (nej, inte senap)
+
Vad har Fia nypon i?
+
Motsats till fel, minus ätt.
=
...?
Definitionen på svaret får du vänta med spänning på.

Känner att jag som sista punkt behöver tillägga några snabbkommentarer till föregående skrivare oxå:

* SALAMI o SALMONELLA låter väldigt likt, varför är alla så petiga. För information: kunden köpte ingen macka. Hon gick.

* Jag gifte ju mej med teddybjörnen, asså Berghagen. Bosse får ligga o GW får testa om han kan flyga.

* Bi baknar Batten!! Bej bej Batten i batthimlen!!
Sju år tidigare, Mia kommer hem från jobbet, ser att kattens svans är blöt:
Mia - Varför är kattens svans blöt?
Fia - Ja, just det! Jag försökte färga den röd.
Mia - Va!?
Fia - Ja, men uppenbarligen så funkade det ju inte, den är fortfarande svart.
Mia - Va!?
Fia - Ja, men va fan, det är tråkigt när inte du är hemma, jag hade inget o göra.

Fanns även planer att spraya "Hata Lettland" på Batten. Vi gjorde inte det.
Hmm, tror att Batten möjligtvis rökte våra fimpar när vi va borta Fia. Va nog därför han sket regelbundet på köksgolvet. Bra slutsats av Mia. Tog bara sju år.
I Batthimlen är det inte farligt att röka, så Batten mår bra nu. Bej bej!!

Buss buss o batt batt Bia me Bef!!

Mia




Bej batten i batthimlen!

Känner mig tvungen att fortsätta skriva. Då hjärnan inte riktigt är lika på topp som resten av kroppen kör jag den lata stilen och citerar samboboken. Detta är en byllning till batten i batthimlen. Bej bej batten! *vink vink*
(Tänk dig att du är förkyld så fattar du.)

15/1 2001 Kap 13. Ny familjemedlem.

En ny medlem har tillkommit familjen Frederiksen-Waldenstedt på Hallebergsliden.
Han är svart, ganska fet,  och väldigt hårig. De första dagarna trodde han att man skulle skita på köksgolvet. Det berättade vi för honom att man inte skulle, så nu skiter han ute. Han heter katten, förresten. Det är passande, för han är en katt.[...]

Observera att katten inte alls slutade skita på köksgolvet.



Kap 16

Veckans gåta:
Måste katten gå ut? Han vill verkligen inte. Han fattar väl att han ska gå ut om han är skitnödig, och nu vill han verkligen inte gå ut. Alltså är han inte skitnödig eller?
/Fia


Kap 17.

Svar på Fias jävla gåta: Annars skiter katten inne.

Fia: "Katten sa att han ville gå ut, men jag trodde honom inte, så jag sket i det. Det gjorde katten också. På köksgolvet.



Kap 18.
Veckans visdomsord:
Spriten dödar långsamt. Men vem fan har bråttom?
Så därför ska det skyndas långsamt i helgen igen.


Numera bor batten i batthimlen. Där får man skita på köksgolvet hur ofta man vill.

Han vinkar åt oss ibland. Det är artigt att vinka tillbaka. "Bej batten i batthimlen."

Salmonellakorv...

Mia på jobbet:

Kund - Vad är det för korv på den där mackan?

Mia - Det är sån där salmonellakorv.


Kan Mia så kan jag.

Trodde väl inte att jag skulle bjuda på den? Att du skulle få säga "Men du skriver ju bara ett inlägg åt gången.."
Nä nä. Blir inget med det.

Blixtar igår, tårar idag...

Tur att jag antagligen är den mest kortsinta (heter det så? motsatsen till långsint menar jag i alla fall. Jag beslutar att det heter kortsint. Småsint är nåt helt annat, som jag bestämt tar avstånd ifrån.) människan i hela världen Sverige Habo  i mitt hus. (ödmjuk också, eller hur?)
Igår var jag arg så det, som Mia så uppmärksamt hade uppfattat, blixtrade.
Jag är inte sen att erkänna att jag inte ens tänkte gå in och kolla i samboboken, av ren tjurskallighet.
Sen blev jag glad.
Sen log jag, åt att Mia naturligtvis har skrivit 75 inlägg dels för att kompensera att hon inte har skrivit så många hittills. (vill ju rädda statistiken) Men framförallt för att Mia tänkte: "Ojojoj. Fia arg. skynda skynda få Fia att skratta"
Sen garvade jag så att tårarna sprutade.
Ingen kan få mig på så bra humör som du Mia.

Det är intressant att Mia är så stolt över att veta när jag fyller år. I år var nämligen första gången som hon ringde för att gratulera mig på min födelsedag. Eller nä, hon har ringt en annan gång förresten, för några år sedan. Jag, som var överlycklig över att Mia äntligen lyckats komma ihåg min dag, pratade och pratade och pratade i telefonen med henne. Vi hann säkert prata en kvart innan jag slutligen inser det jag anat ända från början av samtalet, men försökt att förtränga: Det hela är en slump. Hon har inte alls kommit ihåg att jag fyller år, utan ringde bara för att shitchatta lite. Hon var heller inte särskilt bra på att hålla masken när jag upplyst henne om vilken dag det var. 
Mia fyller förövrigt år den 15 Juni, och får självklart ett grattissamtal varje år från sin bästa vän. Heja mej.

Jag är SÅ STOLT över att Mia äntligen har kommit till insikt om hur det egentligen ligger till med "Världens snällaste björn" eller va fan de kallar honom.
Och det är inte ens jag som har övertalat dig. Jag har aldrig analyserat Bamses moral, det klarade du ju så bra själv. Bra gjort Mia.
För att vidare utveckla hur kass Bamse verkligen är, har jag nosat upp ett citat från Wikipedia.org, som tydligen varit publicerat i Bamse:

"I Beijing finns världen största torg [...] Den himmelska fridens torg. Där samlades den 1 oktober 1949 miljoner människor för att höra Mao Zedong utropa Folkrepubliken Kina. Landet var befriat från de krigsherrar, affärsmän och utlänningar som tidigare styrde. Före denna befrielse svalt vissa år många miljoner människor ihjäl. Efter 1949 har man delat på maten mer rättvist och ingen svälter. Det är en av 1900-talets viktigaste händelser - var fjärde människa på jorden är ju kines." (BA 4/83, sid 19)

Nu kan du fan inte neka längre. Svart på vitt. Han är kommunist. Är det sunda värderingar att ge sina barn? Att hylla en diktator?

Så, förresten, vad bra. Nu är vi båda överens om att Bamse är en idiot, nu kan ni hata oss båda två ju!
Fast jag inser ju att Mia ändå ligger mer på plussidan än vad jag gör, hon gillar ju i alla fall Phu. Det har säkert de flesta redan räknat ut att jag INTE gör.

Phu är antagligen inte kommunist. Han är bara jävligt korkad. Och mesig. Fortsätt hata mig. Eller hata mig ännu mera, om det känns bättre.

Varför måste man välja en nallebjörn att gilla förresten? Varför är det så tabu att inte gilla (läs: hata) Bamse och Nalle Phu? Teddybjörnen Fredriksson har jag i och för sig inga invändningar emot, men honom vet vi ju inte så mycket om. Fast det har ju inte varit något hinder förr.
Jag hejar i alla fall på Pippi Långstrump. Hon är bra på riktigt!

Jag känner mig så illa tvungen att ge några synpunkter på Mias inlägg som avrundning:

¤Vad hände med Cliff, mary shagg?

¤Klumpar kan även bero på nypon, om du råkar ha det i kaffet?

¤Ser med spänning fram emot att få höra Mias definition på en moster. Hon har ju i alla fall stenkoll på vad en morfar är för något.

¤Håller fullständigt med om att sommaren har varit skitbra! Den har ju bjudit på frekvent umgänge med Mia. Fuck vädret, jag har i alla fall fått va med min tjej!

¤Fffff !!

/Fia

Ingen koll som vanligt..

Kan inte så noga veta vilka alla är, men efter många diskussioner runt nallar känner jag mig ändå rätt hemma på det området nu och gifter mig därför med teddybjörnen Fredriksson.

Trött i fingarna nu.
Nu till nästa arga kompis, som väntar i stan, "för jag kommer ju aldrig".

Att leva efter killklasserna Fia lärde mig för åtskilliga år sedan gör Mia gott, då hon kan få lite struktur. Inte så spännande när det är Pride den här veckan dock, bögklassen är övertrasserad.
Ute härom kvällen o skakade rumpa mer än vad som bör krävas, hehe, men jag fick jävlar mig inte ingå i deras jävla klass ändå. Jag vill ändå inte bli bög.
Jag är inte bitter!!

Kärlek o värma, blommor o svalor, skratt o värme, vågen o glada tillrop, haha, eller nä, bara hej hej!

Mia

Har inte gamla samboboken så det här kommer direkt fantastiskt minne:
Åhh, nej där är ju han. Undrar om han ser mig. Ja, han har sett mig. Skit oxå. Ska jag hälsa? Eller inte, ska jag låtsas att jag inte ser honom. Kan jag göra det? Fast, vad fan, vi har ju trots allt knullat:
-Hej hej!

Ffff to u my girl!!

Synn att vi inte träffas oftare ändå..

Ändå varit en grym sommar, då jag lekt med Fia både på Gotland o i sommarstugan. Och pratat massor med gånger i telefon. Jag gillar henne.

Mia

Imorgon ska vi lära oss vad en moster är.

Hur ser en fisk ut innan den dör...?

Fråga Fia!!! Hon kan härma! Hahaha! Vår fångst i sommarstugan var inte helt med på noterna att gå vilan till mötes utan sprattlade in i det sista trots Fias energiska slag med dess huvud mot båtkanten. Skvätt skvätt på Mia.
Från början.
Ut o fiska i stugan, jag, Fia o lille Melvin.
Inte nån fisk som ville leka, Melvin tröttnar, vi åker tillbaka. Mia med Melvin mellan benen låter draget ligga i när vi puttrar mot bryggan. Vi rundar bryggan och har cirka åtta meter kvar till stenarna och land, då rycker det till i spöt.

Mia - Men, va fan, hur kan det fastna här?
Fia - Är det fisk?
Mia- Njää, eller jo kanske
Fisk - Sprattel, sprattel, vid ytan.
Fia - Det är fisk, det är fisk!!!!
Mia - Akta båten, vi kör mot land!
Fia - Det är fisk, det är fisk!!
Mia - Men jag har Melvin här!
Fia - Det är fisk, Ge mig håven!!!
Mia - Fia, båten!!
Fia - Skit i båten!!! Ge mig håven!!
Fisk - Sprattel, sprattel!!
Daniel från bryggan - Akta kanotisten!!!

Fia. Fångar fisken, hinner styra undan båten, behålla barnet i båten samt vinka glatt till kanotisten som är glad över att inte vår roddbåt orsakar några direkta svallvågor.
Daniel. Skakar mest på huvudet och ber om barnet.
Mia. Skrattar skrattar skrattar.

Fisk - Fan oxå!

Mia

Hmm...

Känns som att det är bara jag som skriver i den här sambobloggen... typiskt!

Mia

hehe

Ingen dålig dag...

"Det är ingen dålig dag, det är ingen bra dag, det är en tråkig dag"

Sång sjungen av Fia för cirka sju år sedan. Kan tilläggas att det var en av få dagar det inte druckits några tequila o vi faktiskt var i skolan, båda två. Tro fan det va en tråkig dag.

Oki, jag måste bara få göra det här tjejiga:
FATTA ATT MIN BÄSTA VÄN SKA GIFTA SIG!!!!!
Man pratar om att man ska gifta sig när man blir stor, att man ska titta på brudklänningar tillsammans, vara varandras brudtärna, osv osv osv. Jag trodde väl kanske ändå inte riktigt att det verkligen skulle hända, att jag skule bli så stor. Men nu sitter jag här som redan gudmor och numera tilltänkt brudtärna till min bästa väns bröllop.
Det ommer att bli så så så bra!!!
Hade någon sagt att livet skulle se ut så för Fia efter fem år hade hon förmodligen sagt "Skål", skrattat o tömt glaset. Men nu har hon landat i ett hus med världens bästa kille o jordens grymmaste skitunge (efter gudmor) o hon SKA GIFTA SIG!!!
O jag får vara med. Tack Fia.

Det finns ingen i hela världen jag önskar så mycket lycka som dig.

Mia

En gång för alla!

Bamse är bra!
Jag menar vem kan låta bli o gilla en söt liten björn med blå hängslebyxor o toppluva som säger att han är världens snällaste, men oxå världens starkaste! Han hälsar på farmor regelbundet o låter Vargen vara med om han bara sköter sig. (Mamma säger att det har kommit en ny varg i Bamse, en elak. Och att Bamse fyllt 50 år. Grattis Bamse). Han tröstar Lille Skutt om han är rädd och bär Skalman om han råkat somna olämpligt. Han bjuder alla på farmors pannkakor, säger åt Knocke o Smocke o är familjefar till Brumma, Brum, Brumme-Lisa o Teddy (fantasifyllda björnnamn).
Så. Bamse är bra.

Eller så umgås han med Lille Skutt bara för att känna sig överlägsen, med Skalman för att han måste ha någon som hjälper honom att tänka, uttnyttjar sin farmor för dunderhonung och pannkakor. Tvingar henne att göra så att alla andra ska får ont i magen av dunderhonung så han inte mister sin specialitet. Han verkar ju alltid vara ute o "rädda världen" så om han är så mycket av en familjefar går väl o disskutera. Dessutom är blå hängslebyxor ganska ute. Hmm, kan det vara så att jag är blåst...

Hmm, tror jag byter björn..
"När man är en Björn med Mycket Liten Hjärna och Tänker Ut Saker, upptäcker man ibland att en Idé som verkade var riktigt Idéaktig inne i hjärnan, är helt annorlunda när den kommer ut i det fria och andra männsikor ser på"
                                - Puhsing

Så Bamse kanske inte va så jävla idéaktig då. Skit oxå.

Mia

Fia säger att man blir panikbajsignödig när man röker.
Allt Fia säger är sant.


Man kan ju önska..

... att man såg ut som Fia efter att man har spänt ut magen för en knodd plus 400 kg vatten.
Kan vara så att hon har en skitsnyg brudtärna, eh såklart!  Men få människor i den här världen är så vackra som Fia. Dessutom kommer brudtärnan böla böla böla redan långt innan vi gått in i kyrkan, för det är ju min storasyster som ska gifta sig!
Hon fyller år 16 april. Det vet jag.

Tror jag.

Puss Mia

Det står datum..

... så man behöver inte skriva det själv.

Inressant upptäckt den här morgonen. Saker som leder till beslut:
Om man bor ensam är det lätt att mjölken blir gammal. Särskilt om man bara använder mjölk till kaffet. Kaffe hinner man bara dricka hemma någon gång i veckan. Detta leder till mjölkklumpar. Inte gott. Inte ens gott om man försöker vänta till klumparna har sjunkit till botten för att sedan dricka det som är över. Inte att rekommendera. Oftast vet man inte ens att man har sparat dem tills man tillsammans med en utav de sista klunkarna får sällskap av ej flytande konsistens i munnen.
Så nu har jag köpt cappuccino, snabbkaffe. Kaffepulver o mjölkpulver. Bra gjort Mia. Så när det blir klumpar nu är det inte surmjölk utan lite outblandat pulver bara. Heja mej.

Mia

Ser ni blixtrarna...

...som i princip sprutar från Fias bokstäver till hennes för övrigt skitsnygga brudtärna..
Därför, otroligt intelligent som jag är, tänkte jag göra många mindre inlägg nu. Så som Fia ringer upp 15 gånger om jag inte svarar, betyder att hon vill prata med mig 15 gånger så mycke som om hon hade ringt upp bara en gång. Ehh... eller så var det helt enkelt så många gånger hon hann ringa innan ciggen tog slut..
Jag tror hon vill prata med mig.

Jag är skitdålig på o skriva i sambobloggen.

Mia

Står det nå datum när det här skrivs eller ska man skriva det själv?

Cliff, mary, shagg...

... Bosse Bildoktorn, Leif GW Persson och Lasse Berghagen? Sug på den du. Och JA detta är ett desperat försök att bygga om den här jävla monologen till en dialog, som det var tänkt från början.

Man blir ju inte direkt taggad att skriva nåt här när man aldrig får nåt mothugg. Jag vet ingen människa som ens spelar i samma division som Mia när det kommer till att vara upptagen.
Så det är väl bara att inse: BRA IDÈ med en samboblogg, Fia. Bra gjort! Men det lär snarare bli en soloblogg. 

Jag har ett förslag Mia: Sluta med att svara i telefonen igen, gå tillbaka till rollen som hemliga onåbara Mia, så har du tid att skriva ett stackars blogginlägg nån gång ibland istället.  

INTE puss puss /surfia


16/10 2000 Samboboken Kap7

Nu har vi bott här i en vecka och två dagar, nu var det dags att bli vräkta.

Fan, fan, fan, fan.
Vilket jävla mess.

En brudtärna ska ju egentligen va rätt ful...

Det borde ju säga sig självt att man inte väljer en snygg tjej som sin brudtärna. Hur kul är det att skrida upp för altargången, upppiffad till max och skitnervös för att alla kollar på en, och inse att det inte alls är den vackra bruden allas ögon vilar på, utan den glödheta pangbruden som går några meter bakom, henne som man har valt till sin tärna.
Hur snygg känner man sig när man efteråt kollar på korten från bröllopet och inser att 90% av alla kort visar den skitläckra brudtärnan, (som dessutom självklart är singel) och merparten av de resterande 10% är vimmelkort på gamla kompisar som inte setts på länge, och gamla släktingar som snart ska kola (ni vet... "bäst att ta ett kort på dem, det kan va sista gången man ser dem i livet...")?
Den stora dagen, då det var tänkt att jag skulle få stå i centrum, kanske rent av utvecklar sig till att bli den dagen då jag får agera matchmaker åt alla testosteronstinna män kontra min tärna.
Det är egentligen SKITKORKAT att välja en snygg tjej som tärna.
Man borde åtminstonde välja en som inte är snyggare än vad man själv är.
Jag får erkänna en sak. Jag kan ha misslyckats lite med den detaljen.
Sett ur den här synvinkeln har jag gjort ett SKITKORKAT val av tärna.
Ja, självklart pratar jag om Mia.
 
Inte nog med det. Nu har jag ju fått upp ögonen för mitt misstag. Och det är med VIDÖPPNA ögon som jag nu väljer mellan två andra 10poängare som jag funderar på att erbjuda tjänsten som andretärna. Snacka om självdestruktivt.
Jag kan inte hjälpa det. Jag omger mig tydligen bara med otäckt snygga människor. Och jag är korkad nog att tycka om det.
Lika klantigt som att skaffa en BRA semestervikarie, (hand upp på den också), lika klantigt är det att ha en snygg brudtärna.
Och det finns bara en sak som kan vara klantigare att välja Mia som tärna. Nämligen att låta någon av de andra två som jag har i åtanke få rollen som den andra tärnan.

Jag får helt enkelt välja skitfula klänningar åt mina vänninor. Det är enda utvägen.


/Fia

10/10 2000 samboboken KAP5

Jaha, då var vi så jävla inflyttade. Om inte så märker man ju det på Fias jävla bokhylla... Som jag gjorde riktigt snygg & stilren, så kommer Fia hem och trycker in typ 400 saker i den. Det finns en snygg  hylla kvar (med glas) och den tycker Fia är gristråkig.


Man kan dela in killar i 5 klasser, berättar Fia:
Det är Valmöjligheter, (går att välja om man nu vill det), offer, (vet inte om att de är valda... än.) misstag, (som förmodligen är en fd valmöjlighet), ouppnåliga, (sådana som vägrar att bli en valmöjlighet helt enkelt). Och så bögar såklart.

Hallå! Fattar ni att jag bor med en tjej som har ett utlägg om det här i tio minuter?!
Hela Fias liv är en bakfylleyra. Fast hon älskar sina pålägg, är skitbra på att göra köttbullar, alltid lagar hon sina sönderkokta makaroner och hon låter kul när hon sover.

Fast jag tycker om Fia ändå!!

/Mia

RSS 2.0